Zirkonyum Diş Kaplama fiyatları sorusuna gelecek olursak; her kliniğin zirkonyum kaplama fiyatları; kullanılan malzemeye, laboratuvar ortamına ve diş hekiminin tecrübesine göre değişir. Zirkonyum kaplama dişlerin üretimi, bilgisayar teknolojisi yardımıyla gayet estetik şekilde yapılır. Kullanılan teknoloji de zirkonyum diş fiyatlarını arttırır. Ancak zirkonyum diş kaplamanın ömrü çok uzun olduğundan kendinize bir yatırım olarak düşünün. Bu uzun vadeli hizmet çok daha fazlasına değer.
- İmplant
- Estetik Diş Hekimliği
- Restoratif Diş Tedavisi
- Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi
- Protez Diş – Protetik Diş Tedavisi
- Periodontoloji – Diş Eti Hastalıkları
- Endodonti – Kök Kanal Tedavisi
- Ortodonti – Diş Teli
- Pedodonti – Çocuk Diş Hekimliği
- Lamine Kaplama
- Zirkonyum Kaplama
- Estetik Dolgu
- Diş Beyazlatma
- Oral Diagnoz ve Dental Radyoloji

Zirkonyum Kaplama
Zirkonyum kaplama işleminden önce genellikle diş kaplamalarında porselen kaplama kullanılırdı. Diş kaplamaları metal destekli ve metal desteksiz olarak iki gruba ayrılır. İnsanların daha estetik bir gülüş talep etmeleri, diş hekimlerini bu konuda farklı tedavi yaklaşımları uygulamaya sevk eder. Estetik konusundaki bu talepler, diş tedavilerinde daha fazla estetik sunan zirkonyum alt yapılı dişlerin günümüzde çok sık kullanılmasını sağlar. Diş yapımında kullanılan ve rengi beyaz olan zirkonyum maddesi saf mineral haliyle değil de özel fırınlarda işlenmek suretiyle zirkonya seramiğine dönüştürülerek kullanılır.
Metal desteksiz kaplama grubundan olan zirkonyum kaplama, metal destekli kaplamalara göre daha doğal bir görünüme sahiptir. Estetik diş hekimliğinde teknolojinin ve tedavi biçimlerinin gelişmesi sonucunda altyapılı porselen kaplama kullanımı giderek azalmıştır. Diş estetiğinde artık çok sayıda aranan faktör vardır. Yapılan diş kaplama tek amaca hizmet etmez hale gelmiştir. Dişin doğal görünmesi, biyolojik uyum, sağlamlık ve estetik gibi etkenler en çok aranan faktörlerdir. Bu saydığımız etkenlerin hepsi zirkonyum da bulunur. Zirkonyum kaplamanın zararları yoktur.
Zirkonyum Diş Kaplama Nedir, Nasıl Yapılır?
Zirkonyum kaplama birçok yapım aşamasından oluşur. İlk muayenede dişteki sorunun ne olduğu ortaya konulur. Dişte karşılaşılan problem için kaplama işlemi gerekirse lokal anestezi uygulanır. Kısa sürede dişte uyuşma gerçekleştikten sonra dişi inceltme işlemi yapılır. Özel aletler kullanılarak dişin ucu ve çevresi hassas bir şekilde inceltilir. İnceltme işleminin nedeni, dişin üzerine yerleştirilen zirkonyum kaplamanın kaba olmaması ve ağız yapısına uygun olmasını sağlamaktır. İnceltme işlemi tamamlandıktan sonra ağız içi temizlenir. Diş ölçüsü alındıktan sonra inceltilmiş dişlerin kötü görüntüsünü ortadan kaldırmak için geçici dişler takılır. Aynı zamanda zirkonyum diş için doğal dişlerinizin rengine uygun renk seçimi yapılır. Renk seçimi hastanın da fikri alınarak belirlenir. Ancak renk seçimindeki maksadın doğal görünümü yakalamak olduğu unutulmamalıdır.
Zirkonyum dişlerin hazırlanması bir haftaya kadar tamamlanır. Hazırlanan kaplama dişinize geçici olarak takılır. Bunun nedeni kaplama ile ilgili bir problem yaşanırsa kolaylıkla çıkarılarak düzeltme yapabilmektir. Geçici zirkonyum kaplamalar bir hafta ya da on gün süreyle ağızda denenir. Kalıcı kaplamalar yerleştirildikten sonra altı ayda bir diş hekimine kontrol muayenesine gidilir.
Zirkonyum Kaplama Fiyatları?