2 Restoratif Diş Tedavisi - A Clinica Dent

Restoratif Diş Tedavisi

Restoratif Diş Tedavisi

Restoratif Diş Tedavisi

Restoratif ve Estetik Diş Hekimliği, bireylerin estetik ve sağlıklı bir ağza sahip olmasını sağlar. Restoratif diş tedavisi işlemini özetlemek gerekirse; ağız ve diş sağlığınızda meydana gelen sorunlar size estetik ve fonksiyonel olarak rahatsızlık verir. Onları bu bakış açısı ile tedavi edecek ve önceki haline çok yakın hale getirecek olan tedavi yöntemine restoratif diş tedavisi denir. Bu tedavide amaç, dişlerinizin tekrar yapılandırılmasıdır. Tamamen aynısı olmasa da sorun yaşadığınız dişleri mümkün olduğu kadar orijinal haline kavuşmasını sağlar.

Restoratif Diş Tedavisi Fiyatları

Restoratif diş tedavisi fiyatları ve kullanılan yöntemler, tamamen işlemin zor olup olmadığına ve yaşadığınız diş probleminin doğasına göre değişiklik gösterir. Tedavide fiber uygulamalar, ışıklı beyaz dolgu, porselen dolgu, beyazlatma yöntemleri, hassasiyet giderici, lazer teknolojisi ve lamina uygulamalar gibi tedavi yöntemlerinden yararlanılır.

Restoratif Diş Tedavisinde Ne Yapılır?

Restoratif diş tedavisi, problemli dişin kök problemine ve yapısına göre farklı işlemlerle yapılır. Restoratif diş tedavisi nasıl yapılır? sorusuna verilecek cevap kişisel olarak hastanın yaşadığı probleme göre değişir. Genellikle diş hekimleri tedavi sırasında önce dişin doğal yapısını mümkün olduğunca korumaya çalışır. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte günümüzde birçok farklı restoratif diş tedavisi yöntemi ortaya çıkmıştır. Estetik ve sağlıklı bir gülüşe sahip olmanızı amaçlayan bu yöntemler şunlardır:

Doğrudan Uygulanan Restoratif Diş Tedavisi

Bu yöntemde diş boşluğuna doğrudan diş dolgusu yerleştirilir. Bu tedavi genel olarak bir seansta sona erer. Çok az ağrılı bir süreçtir.

Dolaylı Uygulanan Restoratif Diş Tedavisi

Bu tedavi türünün dolaylı olarak uygulanması ise apareyler kullanılarak gerçekleştirilir. Hastaya göre boşluk doldurma apareyleri olan bu yöntemler ayrı ayrı farklı amaca hizmet eder. Kuron, onley ve inlay üretilirken farklı maddeler kullanılır. Bazı inleylerde hastanın en yüksek verim alması maksadıyla altın kullanılır. Ancak diğer aparey türlerinde porselen ve benzeri kompozit maddeler kullanılır.

Veneer

Veneerler kompozit dolguya benzeyen materyaldir. Genellikle doğal diş rengindeki materyal katmanıdır. Kompozit ya da porselen maddeden üretilen veneerler, Restoratif diş tedavisi sırasında diş yüzeyine sıvı gibi sürülerek yedirilir.  Böylece estetik ve doğal bir görünüm alması sağlanır. Veneer yönteminin sağladığı en büyük fayda çatlağı olan, kırık veya eşit olmayan ön dişlere en yüksek düzeyde estetik bir görünüm sağlamaya çalışmasıdır. Restoratif Diş Tedavisi ile ilgili olarak Estetik Diş Hekimliği ve gülüş tasarımı yazımızda farklı bilgiler bulabilirsiniz.