- İmplant
- Estetik Diş Hekimliği
- Restoratif Diş Tedavisi
- Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi
- Protez Diş – Protetik Diş Tedavisi
- Periodontoloji – Diş Eti Hastalıkları
- Endodonti – Kök Kanal Tedavisi
- Ortodonti – Diş Teli
- Pedodonti – Çocuk Diş Hekimliği
- Lamine Kaplama
- Zirkonyum Kaplama
- Estetik Dolgu
- Diş Beyazlatma
- Oral Diagnoz ve Dental Radyoloji

Protez Diş – Protetik Diş Tedavisi
Vücudunuzdaki herhangi bir eksikliğin ya da tam olarak işlevini yapamayan organ veya dokunun benzerinin yapay olarak yerine konulmasına protez tedavisi denir. Protez diş – protetik diş tedavisi, eksik olan ya da kaybedilen dişlerin yerine yapılan yapay dişlerin getirilmesi işlemleridir. Eksik dişlerin sayısı, konumu ve çevre dokuların durumuna göre sabit restorasyonlar, bölümlü protez ve tam protez gibi tedavi yöntemleri uygulanır.
Protez Diş – Protetik Diş Tedavisi Nedir?
Çene ve yüz bölgesindeki eksikliklerin veya deformasyonların giderilmesinde genellikle protez diş, protetik diş tedavisi yapılır. Bütün uygulamaların amacı, hastanın kaybettiği veya eksikliğini hissettiği fonksiyon ve estetiği kendisine tekrar kazandırmaktır.
Protez diş – protetik diş tedavisi bölümünde; eksilen, kaybolan işlevi, estetiği ve sağlığı hastalara tekrar kazandırmak maksadıyla, dişlerin eksik yerleri veya bir ya da daha fazla eksik dişi ve ilgili eksik dokular uygun dolgu maddesiyle doldurulur. Diş protezleri sabit protezler ve hareketli protezler olmak üzere iki temel bölüme ayrılır. Sabit ve hareketli protezlerin tamamının yapılmasında, çene yüz protezleri ve çene eklemi tedavisinde protez – protetik diş tedavisi uygulanır. Uygulanan bu yöntemlere göre protez-protetik diş tedavisi fiyatları belirlenir.
Protez Diş – Protetik Diş Tedavisinden Sonra Ne Olur?
Protez diş – protetik diş tedavisi sonrası, yeni yaptırdığınız protezi, ağzınızda büyük ve yabancı bir cisim gibi hissedeceksiniz. Bu duygu geçicidir. Protezlere alıştıktan sonra kaybolur. Protez dişleri kullanmaya başladığınız ilk günlerde salgı bezleri uyarıldığı için salgılanan tükürük miktarı artar. Tükürük miktarının artması protezlerin tutuculuğunu azaltır. Ancak bu durum kısa içerisinde geçer. Protezlerin yapımında çok özen gösterilse bile protez diş – protetik diş tedavisinden sonra protezler kullanılırken hareket ettiğinden vuruklar oluşabilir. Vuran yerleri doktorunuza mutlaka bildirerek protezin düzeltilmesini isteyin. Bazen protezler hastaların kendileri tarafından törpülenir. Bu davranış çok yanlıştır. Çünkü çok daha büyük sorunlara yol açar. Protez dişdeki vuran yerlerin tespit edilmesi için protezlerinizi en az 4 saat kullandıktan ve bir öğün yemek yedikten sonra muayeneye gelmelisiniz. Bu süre vuruk yerlerinin tespit edilmesini kolaylaştırır.
Protez Diş Çeşitleri, Protez Diş Fiyatları ile ilgili detaylı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.