Hizmetlerimiz - A Clinica Dent

Hizmetlerimiz

blank

İmplant Nedir? Diş İmplant Tedavisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler Nelerdir?

İmplant, diş eksikliklerini gidermek için tasarlanan ve titanyumdan yapılan diş köklerine denir. Üç parçadan oluşur. Bunlar; titanyum vida, protez ve abutmentdir. İmplant uygulamasının diş kökü görevini yapan ve kemiğin içine gömülen kısmı titanyumdan yapılır. Abunment kemiğe vidalanan titanyum köke ve bu kökün üzerine takılan proteze destek sağlar. İmplant uygulamasında diş kökü görevini üstlenen kısmının titanyumdan üretilmesinin sebebi vücutta herhangi bir alerjik alerjik reaksiyon meydana getirmemesidir. Diğer sebebi ise kemik ile kolay kaynaşma bilmesi ve çiğneme basıncına göstereceği yüksek dayanıklılığa sahip olmasıdır.

Ancak son yıllarda implant dişlerin zirkonyum maddesinden de yapıldığı görülür. Zirkonyumdan yapılan dişler uzun vadede basınç ve darbelere karşı daha dirençlidir. Titanyumlarda bazen boyun kısmında kırılma olduğu tespit edilmiştir. Titanyum yerine zirkonyum maddesi kullanılmasıyla bu tip kırılmaların önüne geçilmesi amaçlanır.

İmplant Tedavisi Sonrası Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar

İmplant sonrasında, ağız hijyeni çok özen gösterilmesi gereken bir konudur. Her gün düzenli diş fırçalamaya ek olarak, hekiminizin önerdiği ağız duşları, özel ipler ve arayüz fırçaları ile tedavi uygulanan bölge özenle temizlenmelidir.

Temizlikten sonraki önemli önemli husus da doktor kontrollerini aksatmadan yaptırmaktır. İlk iki yılda altı ayda bir, daha sonrasında yılda bir kontrole gitmeniz önerilir. Böylelikle, daha en başta sizin fark edemeyeceğiniz, bölgede meydana gelecek sorunlar, hekiminiz tarafından yapılan muayene sonucunda tespit edilebilir. Sorunun erken teşhis edilirse önlem almak daha kolay olur.

İmplant Fiyatları Ne Kadar?

İmplant fiyatları, tedavide kullanılan malzemelere göre değişiklik gösterir. Tedavisinde kullanılacak malzemeden daha önemli bir nokta varsa o da tedaviyi uygulayacak hekimin ne kadar tecrübeli olduğudur.

İmplant Diş Tedavisi Kimlere Uygulanır?

İmplant, hemen hemen herkese uygulanabilen bir tedavidir. Ancak henüz kontrol altında olmayan kalp, tansiyon, diyabet vb. hastalıklarda, hastalık kontrol altına alınmadan ve tedavi için doktorunuz izin vermeden implant tedavisi yaptıranlar hayati risk altında olabilir. Bağışıklık sistemini baskılayan ilaç kullanan ve kanser tedavisi görmüş veya gören hastalarda gerekli tetkikler yapıldıktan sonra tetkik sonucuna göre doktorunuz izin verdikten sonra implant tedavisi yapılır.

Burada ‘implantın zararları var mıdır?’ gibi bir soru aklınıza gelebilir. Yapılan her tedavide olduğu gibi bu tedavinin uygulamasında da risk vardır. Tedavi sonrası ortaya çıkabilecek konforsuzluklar ve işlem esnasında anatomik yapılara zarar verilmesi bu risklerdendir. İşlemden sonra oluşabilecek konforsuzluklara kanama, ağrı ve şişlik örnek verilebilir. Hekiminizin implant diş işlemi sonrası talimatlarına uyarsanız ve verilen ilaçları düzenli bir şekilde kullanırsanız iyileşme sürecini sorunsuz atlatabilirsiniz.

İmplant diş tedavisi hakkında daha detaylı bilgi almak için whatsapp destek hattından bize ulaşabilir, diş implant tedavisi uygulaması hakkında rehber niteliğindeki yazımızı okuyabilirsiniz.