
Kurumsal
A Clinica Sağlık Hizmetleri ve Sağlık Turizm A.Ş. (A Clinica Dent) seçkin kadrosu ve memnuniyet odaklı uluslararası kalite standartlarında hizmet anlayışı ile etik ilkeler ışığında, sektörde öncü uygulamalarla fark yaratmak, sağlıkta dünya markası olmak misyonu ile kurulmuş ve ilk hastasını 24.12.2019’da kabul etmiştir.
A Clinica Dent uzman doktorları, bilgi ve birikimlerini yakın ilgi ile birleştiren sağlık personeli, hasta odaklı hizmet anlayışı, kalite politikası, ileri tıp teknolojisi ile donatılan tanı-tedavi üniteleri, modern, ferah mekanları ve konforlu odaları ile sağlıkta güvenin adresidir.
Dental Implant
Dental implant kabaca, insan vücudunun kendi parçasıymış gibi kabul ettiği titanyumdan ya da zirkondan yapılmış bir vidadır. Çene kemiğine yerleştirilir ve diş kökünün görevini üstlenir. Üzerine yerleştirilen ek parçalarla planlanan protezin ağıza adaptasyonu temin edilir. Modern anlamda 1960’larda ilk üretilmeye başladığından beri üzerinde sürekli araştırmalar yapılan dolayısıyla sürekli bir gelişim içerisinde olan implant teknolojisinin bugün geldiği noktada % 96 – 98 ’lik bir başarı oranı ve 2- 3 haftalık iyileşme süreleri yakalanabilmiştir.
Doktor : Dr. Dt. Elif Selin Üçer
Hasta : Hasan Parlak
Teşhis : Eksik Diş
-
Before Slider1 After
-
Before Dental-1 After
Kanal Tedavisi
Kök kanal tedavisi hem hekim hem de hasta açısından sabır ve özveri gerektiren bir tedavidir. Hekiminiz gerekli gördüğü durumlarda tedavi öncesi söz konusu diş ve çevresine anestezi uygular. Elde edilen uyuşukluk sayesinde hasta hiçbir ağrı duymaz.
Her dişin kanal sayısı birbirinden farklı mıdır?
Ağızın ön bölgesinde bulunan kesici ve kanin dişlerin genellikle 1 kökü ve bunun içinde 1 yada 2 kanal bulunur. Ağızın yan tarafındaki küçük azı dişlerinin çoğunlukla 2 kök ve 2 ya da 1 kanalları mevcuttur. Üst çenedeki büyük azıları genelde 3 kök ve 3 ya da 4 kanalları varken, alt çenedeki büyük azıların 2 kök ve 3 ya da 4 kanalları bulunur.
Doktor : Dt. Çağla Akyulaf
Hasta : Ece Yaman
Teşhis : Kanal Tedavisi
Beyaz Dolgu
Halk arasında beyaz dolgu olarak da bilinen diş rengindeki dolgulardır. Kompozit reçine esaslı malzemeden yapılmışlardır. Hamur kıvamındayken dişe yerleştirilip halojen ya da led ışık kaynağı ile sert kıvama getirilirler. Dişe kimyasal olarak bağlanırlar. İyi yapılmış bir kompozit dolgunun varlığını ayırt etmek zordur.
Doktor : Dt. Selen Üçer
Hasta : Kaan Karabel
Teşhis : Kırık Dişler
-
Before Boşluk After