Kaptan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlık teknolojilerindeki gelişmeleri yakından takip eden hekimlerin bilgi, birikim ve tecrübelerinin de katkısıyla, şehrin tam kalbinde memnuniyet ve referans ağı ile dinamik bir şekilde büyüyen A Clinica Dent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği başta komşu ülkeler olmak üzere sağlık turizmi ile ülkemizin tanıtımına ve sektöre...
Özel bir klinikte diş hekimi olarak hizmet veren Timur Gültekin, ağız ve diş sağlığının önemine vurgu yaptı. Gültekin, ağız ve diş sağlığı konusunda dikkat edilmesi gerekenleri Ticari Hayat Gazetesine anlattı.
Bonding Uygulaması Estetik Diş Hekimliğinde sıkça başvurduğumuz bir tedavi yöntemi olan Bonding (Estetik Kompozit Lamina) uygulaması dişte aşındırma yapılmadan uygulanan koruyucu bir tedavi yöntemidir. Gülüş tasarımı uygulamaları arasında en
Hamilelik döneminde diş tedavisi yaptırmanın zararlı olacağına yönelik yaygın ve kısmen yanlış bir düşünce var. Ayrıca annenin kalsiyum kaybedeceği ve hamileliğinde bir dişi azalacağı yönünde daha ileri boyutta yanlış inanışlar da mevcuttur. Özellikle hamilelik döneminde diş ve diş eti problemleri daha ciddi bir önem kazanmaktadır. Hamilelikte yaşanan bazı...
Ağız ve diş sağlığında bazı tedaviler diğerlerinden daha hassas ve daha uzun olabilmektedir. Kanal tedavisi bu tedavilerden biridir. Genellikle iki seansta tamamlanan kanal tedavisi bazı durumlarda bir veya üç seansta da tamamlanabilir. Lokal anestezi yoluyla gerçekleşen kanal tedavisi sonrası ağız bölgesinde birkaç saate kadar hissizlik, uyuşma yaşanabilir.
Sağlık turizmi, kişilerin muayene olmak, tedavi görmek veya diğer sağlık hizmetlerinden faydalanmak maksadı ile kendi ülke sınırları dışına çıkması ve farklı ülkelerde bu hizmetlerden faydalanması durumudur.
Ufak bir cerrahi işlem ve lokal anestezi ile uzman hekimler tarafından çene kemiğinde yer açılıp implant yerleştirilir. Genelde 10 dakika gibi bir sürede yapılabilir. Çekim sonrası direkt olarak uygulanabilir. Bir çok vakada kesme ve dikme işlemi olmadan da yapılabilmektedir.
Ağız ve diş sağlığı beslenme ile doğrudan ilişkilidir. Bu sebeple de beslenme düzenini gözden geçirmek; diş ve diş eti hastalıklarının önüne geçilmesini sağlamaktadır. Diş sağlığı açısından zararlı olabilecek besinlerin başında; şekerli gıdalar, asitli gıdalar, dişlere yapışma özelliği olan besinler, sigara tüketimi gibi faktörler diş ve diş eti sağlığını olumsuz...
İlerleyen yaşlarda; süt dişlerinin yerini alacak daimi dişler için süt dişlerin rehberliği çok önemlidir. Süt dişleri, çıkacak bu daimi dişler için yer tutucu niteliktedir. Bu nedenle süt dişlerinin, daimi dişler çıkana kadar ağızda tutulumunun sağlanması gerekir.
Hamilelik döneminde diş ve diş etiyle ilgili tedavilerin yapılamayacağına ilişkin inanış doğru değildir. Hamilikte hormonal değişiklikler diş eti iltihaplarını tetikleyebilir ve dişlerinizde oluşan bu problemlerin erken doğuma dahi yol açabilecek çok ciddi sonuçları olabilir.